Gastronomien i Malaga fortsetter å posisjonere seg blant de beste i Europa. Marenga-kjøkkenet fengsler europeiske gastronomiske eksperter som fortsetter å velge det for de mest eksklusive listene. Hvis Opinionated About Dining (OAD) for noen uker siden rangerte tre Malaga-restauranter blant de beste «uformelle» etablissementene i Europa, avslører nå den amerikanske portalen de beste restaurantene i Europa. En liste der oppfinnsomheten og talentet til Malaga-kokkene igjen blir anerkjent.
Listen utarbeidet av OAD fremhever tre Malaga-restauranter, som er: Kaleja, Bardal og Skina. Alle har en Michelin-stjerne. OAD plasserer den siste Michelin-stjernen i Malaga, som holdes av Kaleja, av kokken Dani Carnero. Dette stedet skiller seg ut for «sin candela-kjøkken, siden det gjenvinner smakene fra fortiden fra det nyeste perspektivet».
Neste ut er Skina. Kokken Marcos Granda ligger i Marbella. Denne restauranten fikk sin første Michelin-stjerne i 2009 og bringer essensen av japansk mat til Costa del Sol. I tillegg satser den på en ny meny hver fjortende dag.
Til slutt Bardal av kokken Benito Gómez , som har to Michelin-stjerner. Beliggende i Ronda kan spisegjestene smake på to kulinariske forslag: Bardalsmenyen og Den Store Bardalsmenyen.
Priser
Det er en etablert pris ved valg av ‘ Bardal-menyen’, hvis pris er rundt 170 euro og 190 euro ved valg av ‘Great Bardal-meny’.
Hvis du skal velge en meny i Kaleja, er det ‘Great Memory Menu’ for 110 euro per person og ‘Memory Menu’ for 90 euro. Skina er den som tilbyr menyer til en høyere pris . Disse er rundt fra 219 euro til 499 euro.